Přijmi novou výzvu! Veď workcamp v létě 2021.

Publikováno 20. 5. 2021 | INEX - Sdružení dobrovolných aktivit, z.s.
Chceš zažít něco nového, poznat super lidi a nabýt cenné zkušenosti a skills? Staň se lídrem bezva party dobrovolníků na workcampu - 1-3 týdny trvajícím dobrovolnickém projektu!
Platná
Přijmi novou výzvu! Veď workcamp v létě 2021.
Proč využít tuto příležitost: 
Máš jedinečnou příležitost zúčastnit se vzdělávacího cyklu pro vedoucí českých workcampů a vyzkoušet si pozici leadera v různorodé skupině dobrovolníků.
Zkušenost s vedením workcampu přispívá k osobnímu seberozvoji, prozkoumání vlastních kompetencí a získání cenných zkušeností. Pracovat můžeš třeba na své angličtině nebo také na organizačních a komunikačních dovednostech.
Je to kreativní a smysluplný způsob strávení prázdnin/dovolené aneb Relax tak trochu jinak.
Jako dobrovolník se seznámíš a pomůžeš s chodem místní neziskové organizace a rozšíříš si tak své obzory.
Jak dobrovolník pomůže: 
Campleader podpoří lokální neziskovou organizaci nebo obec dobrovolnickou prací v rámci veřejně prospěšného projektu v oblasti ekologie, obnovy památek, sociálních služeb či oživení dění v místní komunitě a veřejném prostoru.
Campleader zprostředkovává jedinečnou mezikulturní zkušenost všem zúčastněným - komunikuje s týmem smysl a detaily pracovních aktivit, koordinuje volný čas a stará se o motivaci a energii skupiny.

CO TO VLASTNĚ JE, TEN WORKCAMP?

Workcamp je 1-3 týdny trvající dobrovolnický projekt, kde spolu pracuje, tráví volný čas, poznává okolí a místní obyvatele (mezinárodní) skupinka dobrovolníků. Obvykle se pracuje 6 hodin denně, 5 dní v týdnu. Práce většinou nepředpokládá zvláštní kvalifikaci nebo předchozí zkušenosti a je neplacená. Důležitá je především tvoje motivace.

Strava a ubytování jsou zajištěné. Někdy dobrovolníci vypomáhají při vaření. Ubytování je většinou skromné, v prostorách místní školy, tělocvičny, kulturního domu, v ubytovnách nebo ve stanech. V některých případech je potřeba vzít si s sebou vlastní spacák a karimatku. Někdy je ubytování zajištěno v hostitelských rodinách.

A CO ZNAMENÁ BÝTI LÍDREM?

Každý workcamp má jednoho až dva vedoucí. V České republice tomu není jinak. Více než 30 českých workcampů potřebuje přes 60 vedoucích, kteří jsou členy týmu, jen mají pár úkolů navíc. Vedoucí komunikuje s týmem smysl a detaily pracovních aktivit, koordinuje volný čas a stará se o motivaci a energii skupiny. Dá se říci, že se snaží o to, aby byl spokojený organizátor workcampu s prací týmu a tým byl spokojený s průběhem workcampu.

Každý campleader si bude moci vybrat,na jaký/é workcamp/y se vydá. Na výběr má ze 4 zaměření workcampů: Pomáhám komunitě, Pomáhám památkám, Pomáhám přírodě, Pomáhám lidem.

Workcampy nabízí prostor pro společnou zábavu, návštěvy zajímavých míst v okolí a kulturní aktivity s ostatními dobrovolníky nebo místními obyvateli. Návrhy na program pro volné chvíle může dávat místní partner, ale není to jeho povinnost, proto máš i ty prostor na své nápady.

JAK SE PŘIHLÁSIT?

Nové vedoucí přípravujeme v rámci tzv. vzdělávacího cyklu pro vedoucí workcampu, jehož stěžejní částí je víkendové školení vedoucích se všemi důležitými tématy, kterými tě provedou zkušení vedoucí workcampů a školitelé INEXu. A právě přihlášením do vzdělávacího cyklu a zaplacením účastnického poplatku (800 Kč) se na vedení workcampu přihlásíš.

Součástí vzdělávacího cyklu pro vedoucí je víkendové školení vedoucích (1. termín: 14.-16. květen 2021 Nymburk, 2. termín: 28.-30. květen 2021 Nymburk), školení zdravovědy, samotný workcamp a ponávratové (evaulační) setkání pro vedoucí (12.9. 2021).

Přihlášku a více informací najdeš zde.

PROJEKT INSPIRIT

Chceš se stát vedoucím workcampu a zároveň studuješ na vysoké škole? Pomoz nám udělat revoluci ve školství a podílej se na unikátním výzkumu! Připoj se k projektu INSPIRIT o kterém se dočteš více zde.