Pomoc s přípravou pražského Peace Walku

Publikováno 20. 5. 2024 | HWPL ČR, z.s.
Pomozte nám s organizací venkovního festivalu v ulicích Prahy. Prostřednictvím mírového pochodu v centru hlavního města chceme upozornit veřejnost na to, že každý z nás může přispět k vytvoření světa bez válek. Součástí akce je i bohatý kulturní program.
Platná
Pomoc s přípravou pražského Peace Walku
Proč využít tuto příležitost: 
Zdokonalíte vaše organizační schopnosti na akci, která má smysl.
Dozvíte se více o mírových aktivitách a projektech v ČR.
Poznáte skvělou partu lidí, kterým není lhostejný osud těch, kteří trpí v důsledku válek a konfliktů.
Jak dobrovolník pomůže: 
Příprava místa konání a informačního stánku
Face painting a výroba květinových čelenek
Poskytování informací účastníkům Peace Walku
Pomoc s přípravou workshopů
Podobné příležitosti

Česká pobočka mezinárodní mírové organizace HWPL po roce opět pořádá v Praze tradiční Peace Walk - událost, která má upozornit veřejnost na to, že každý z nás může přispět k vytvoření světa bez válek. Mírový pochod Prahou odstartuje v sobotu 25. 5. 2024 ve 14:00 hod. Událost zahájíme na Andělu v ulici Štefánikova, odkud se účastníci shromáždění přesunou na Palackého náměstí, kde proběhnou hlavní body programu. 

Mírový pochod se už několik let koná po celém světě - Praha není výjimkou. Akce má upozornit na hrůzy válek i možnosti řešení právě probíhajících konfliktů, které působí utrpení miliónům civilistů z celého světa. Letos se událost ponese v duchu porozumění mezi národnostmi, etnicitami a kulturami skrze toleranci a smíření.

Samotný Peace Walk bude doprovázet bohatý kulturní program. Na našem HWPL stánku na Palackého náměstí na veřejnost od 13 hod. odpoledne až do 19 hod. večer čekají aktivity, jako je výroba květinových čelenek nebo malování na obličej a také různá kulturní představení, jako je poslech afrických bubnů, taneční vystoupení či workshop, který bude završen hromadným "flash mob" tancem. Zájemci si navíc budou moci zakoupit originální fancy předměty s mírovou tématikou nebo se dozvědět podrobnější informace o mírových aktivitách HWPL v ČR. 

Cílem doprovodného programu, stejně tak jako i celého Peace Walku, je přitáhnout pozornost veřejnosti k problematice prevence konfliktů a vytváření míru a propagovat dialog a porozumění mezi různými skupinami lidí, kulturami či národy. 

V případě vašeho zájmu o pomoc s přípravou festivalu, prosím pošlete krátkou zprávu na e-mail: public.relations@hwpl.cz. Zájemcům následně zašleme podrobnější informace k organizaci mírového festivalu. Předem děkujeme za váš čas i energii. Těšíme se na vás!