Pomoc s přípravou mírové konference v Praze

Publikováno 14. 8. 2024 | HWPL ČR, z.s.
Pomozte nám s organizací události pořádané v Praze při příležitosti jubilejního desátého výročí Světového mírového summitu. Jednodenní konferenci bude vévodit téma integrace menšin a vytvoření harmonie a míru ve společnosti.
Platná
Pomoc s přípravou mírové konference v Praze
Proč využít tuto příležitost: 
Zdokonalíte vaše organizační schopnosti na akci, která má smysl.
Dozvíte se více o mírových aktivitách a projektech v ČR, včetně těch zaměřených na integraci.
Poznáte skvělou partu lidí, kterým není lhostejný osud těch, kteří trpí v důsledku válek a konfliktů.
Setkáte se s inspirativními osobnostmi veřejného života i odborníky.
Jak dobrovolník pomůže: 
Příprava místa konání a úklid po skončení akce
Poskytování informací hostům
Pomoc s koordinací jednotlivých panelových diskusí.
Podobné příležitosti

Oslavte Mezinárodní den míru na mírové konferenci v Praze!

Česká pobočka mezinárodní mírové organizace HWPL pořádá 21. 9. 2024 v Praze jednodenní summit, který se bude konat při příležitosti desátého výročí Světového mírového summitu HWPL. Vévodit mu bude téma integrace menšin a vytvoření harmonie a míru ve společnosti.

Česká republika je národem, který v současnosti neohrožuje žádný válečný konflikt. Země se přesto potýká s mnoha konflikty uvnitř společnosti, jejichž příčinou jsou socioekonomické rozdíly nebo kulturní nedorozumění mezi jednotlivými národnostmi či etnickými skupinami.

Řada neziskových organizací, politiků i zástupců různých sektorů občanské společnosti dlouhodobě usiluje o vyřešení problému. Ten ale vyžaduje koordinovaný a jednotný přístup. Summit si proto klade za cíl propojit jednotlivé aktéry zapojené do integračního procesu a poskytnout jim platformu pro spolupráci a plánování budoucích integračních strategií. Součástí programu summitu bude i představení jednotlivých iniciativ, které česká pobočka HWPL v této oblasti realizuje a také bohatý kulturní ptogram.

První Světový mírový summit HWPL se uskutečnil v roce 2014, kdy mezinárodní mírová organizace HWPL svolala více než tisíc světových lídrů z oblasti politiky a náboženství, zástupce ženských a mládežnických organizací nebo médií z přibližně 140 zemí světa do Soulu. Konference se věnovala otázkám řešení konfliktů, náboženské harmonie a implementace právních nástrojů k zajištění trvalého míru.

Záměrem letošní výroční události je zhodnotit úspěchy dosažené od roku 2014 a projednat plány do budoucna. Cílem je také shromáždění talentů na regionální úrovni a vytvoření sítě nezbytné pro ustanovení vhodných mírových strategií. Se sloganem „Ať se každý stane poslem míru“ HWPL upozorňuje na to, že dosažení míru je odpovědností každého jednotlivce.

HWPL má také v plánu shromáždit mírová poselství lidí z celého světa a prezentovat je na události, která je symbolem touhy občanů ze všech společenských vrstev a ze všech koutů světa po míru.

Během 9. výročí v roce 2023 předseda HWPL Lee Man-hee uvedl: „Proč by měly být životy mladých lidí obětovány ve válce? Co je politika a pro koho je určena? Když vypukne válka, jsou to mladí lidé, kdo jsou obětováni. Míru nelze dosáhnout pouze slovy. Kdyby v tomto světě zvítězil mír, nedošlo by k žádným politováníhodným úmrtím. Musíme zanechat mír jako odkaz globální komunitě, v níž budou žít naši potomci.“

V případě zájmu o tuto nabídku dobrovolnictví prosím zašlete odpověď na e-mail: public.relations@hwpl.cz

Děkujeme a těšíme se na vás!