"Chci dělat radost lidem, kteří neměli v životě tolik štěstí jako já"

Publikováno 21. 8. 2024 | Dobrovolnik.cz

Rádi bychom s Vámi sdíleli příběh dobrovolnice Pavli, která je součástí našeho Dobrovolnického centra INSTAND už 3 roky.

"Chci dělat radost lidem, kteří neměli v životě tolik štěstí jako já"

Pavla začala pomáhat v období covidu, kdy doučovala chlapce z pěstounské rodiny. Velice rychle navázala bližší vztah i s pěstounkou, se kterou je v kontaktu dodnes, přestože již tohoto chlapce nedoučuje.

Srdeční záležitost však přišla loni v létě, kdy potřebovali v Karlovarské krajské nemocnici na dětském oddělení „chovací tetu“ pro opuštěného 7-mi měsíčního chlapce. Paní Pavla ani na vteřinu nezaváhala a ze dne na den naskočila k chlapečkovi do nemocnice, ke kterému docházela několik měsíců i dvakrát denně. Tato aktivita však jednoho dne skončila, protože se chlapci našli náhradní rodinu.

Paní Pavla se rozhodla, že u nás v komunitním centru povede pravidelnou dobrovolnickou aktivitu a to cvičení pro seniory. Každou středu s našimi klienty cvičí a senioři si jí velice oblíbili.

K dobrovolnictví ji vedla myšlenka, že by chtěla předávat a dělat radost lidem, kteří neměli v životě tolik štěstí jako ona. Zároveň bere dobrovolnictví jako takovou autoterapii. Nabíjí jí to a šiří tak svou pozitivní energii dál. Je skvělá a my jí děkujeme za to, že pomáhá.

 

Eliška Volfová, koordinátorka dobrovolníků

Dobrovolnické centrum INSTAND, z.ú.

Komunitní a mezigenerační centrum

mobil 605 001 950

mail dobrovolnictvi@instand.cz 

www.instand.cz

Facebook: Instand- oficiální stránka dobrovolnického centra