Klub vozíčkářů Petýrkova, o.p.s.

Organizace

Jsme obecně prospěšná společnost založená v roce 1992, která umožňuje dospělým lidem s tělesným postižením v bezbariérovém domě Petýrkova důstojný a samostatný život. V oblasti terénní sociální péče patříme mezi první organizace, které v ČR začaly podobné služby poskytovat. Přitom je pro nás samozřejmé také lidi se zdravotním postižením zaměstnávat.

Nabízíme sociální službu osobní asistence, kterou poskytujeme v čase od 6.30 do 23.30 hodin, po celý rok, včetně víkendů a státních svátků. To, co děláme, je však víc než jen tato služba – nabízíme totiž zajímavou formu celoroční pomoci – kombinaci sociální péče a neodkladné pohotovostní pomoci. K tomu provozujeme půjčovnu kompenzačních pomůcek a realizujeme spolupráci s dobrovolníky.

Spolehlivou pomoc poskytujeme několika desítkám klientů ročně a od svého založení máme za sebou stovky tisíc asistenčních hodin. Naše organizace vznikla a působí v bezbariérovém domě v Petýrkově ulici na Praze 11. Sounáležitost s tímto místem je pro nás významná a odráží se v našem poslání, činnosti i názvu organizace.

Jsme držitelem značky spolehlivosti, která je součástí programu Česká kvalita, členy Asociace veřejně prospěšných organizací ČR, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a součástí Aliance pro individualizovanou podporu. Ctíme také pravidla etického fundraisingu, které stanovili členové Klubu profesionálních fundraiserů a Koalice Za snadné dárcovství.




Test

Příležitosti
IČ: 
45245606
Ulice: 
Petýrkova 1953/24
Město: 
Praha 4 - Chodov
Dobrovolník v Klubu vozíčkářů Petýrkova Praha 11
Aktuální
Datum konání
Pondělí, Říjen 14, 2024 do Úterý, Říjen 14, 2025
  • Lidé s hendikepem
  • Manuální práce
  • Umělecká tvorba
Dlouhodobé
18+
Pravidelná