Nabídka dobrovolnictví v programu Pět P

Publikováno 8. 9. 2024 | Dobrovolnik.cz

Máš volné jedno odpoledne v týdnu a chceš ho strávit smysluplně? Zároveň ale zažít legraci, dobrodružství i obohacení sebe sama? Pak může být tato příležitost právě pro tebe!

Nabídka dobrovolnictví v programu Pět P
Staň se dobrovolníkem v programu Pět P a pomoz tak dětem, které to opravdu potřebují.
 
Dobrovolníci se v programu schází jednou týdně se svým mladším parťákem a podnikají nejrůznější volnočasové aktivity, na kterých se společně domluví. Zapojení s parťákem trvá minimálně jeden rok, protože právě tehdy má na dítě pozitivní dopad. Svému parťákovi budeš oporou a pozitivním vzorem, který mu pomůže prozkoumat svět zase z jiného úhlu. A protože ty podpoříš malého parťáka, tobě budou k ruce koordinátorky programu, které tě provedou celým procesem zapojení a rády s tebou proberou veškerá úskalí, na která můžete s parťákem narazit.
 
Dětem zapojeným v programu Pět P je 6 až 15 let a chodí na základní školu. Pochází z rozmanitého sociálního prostředí, mohou mít různé diagnózy či rodinné těžkosti, ale spojuje je potřeba mít k sobě kamaráda, kterému se mohou svěřit a prožít s ním jedno bezstarostné odpoledne týdně.
 
Pokud tě nabídka zaujala, přihlas se přes dotazník dobrovolníka na webu:  https://www.hest.cz/cs-CZ/pro-dobrovolniky/chci-se-stat-dobrovolnikem
 
Následně tě pozveme na nezávaznou úvodní schůzku, kde ti program detailněji vysvětlíme a ty budeš mít možnost rozhodnout se, zda je to právě to, co hledáš.

Jak my koordinátorky, tak i děti, které právě čekají na svého velkého parťáka, se na tebe už moc těšíme!