Dobrovolnictví je radost. Zapojte se i Vy!

Publikováno 15. 9. 2024 | holaskat@gmail.com

Začátkem září odstartoval třetí ročník kampaně na podporu dobrovolnictví v Libereckém kraji, s názvem „Hledáme Tebe!“. Na libereckých i jabloneckých kolejích již nyní můžete vidět tramvaj s reklamním polepem od Regionálního dobrovolnického centra.

Dobrovolnictví je radost. Zapojte se i Vy!

Tramvaj upozorňuje veřejnost na možnosti dobrovolnictví v Libereckém kraji. Hlavní motto „Hledáme Tebe! Dobrovolnictví je radost“ odkazuje na společný rozcestník na webu dobrovkraji.cz, který představuje více než padesát organizací a konkrétní formu dobrovolnictví, kterou si veřejnost může vyzkoušet. Organizace jsou seskupeny do zastřešujících témat: navštěvovat nemocné, přinášet radost seniorům, pečovat o zvířata, pečovat o kulturní dědictví, zvelebovat přírodu, podporovat děti, pomáhat lidem v nouzi a pomoc při mimořádných událostech.

Podzimní kampaň vyvrcholí v pátek 11. a v sobotu 12. října 2024. V pátek 11. října bude reklamní tramvaj jezdit po celý den po Liberci zadarmo. Uvnitř tramvaje budou na rozhovory s veřejností připraveni zástupci Regionálního dobrovolnického centra i zástupci neziskových organizací pracujících s dobrovolníky. Budou k dispozici letáky a informace o aktuálních dobrovolnických programech v jednotlivých organizacích.

V sobotu 12. října bude jezdit zdarma historická tramvaj se stejnou tematikou mezi Libercem a Jabloncem. Přijďte se projet s námi!

Veřejnosti bude k dispozici také velký společný informační stan Regionálního dobrovolnického centra a neziskových organizací. Bude stát v pátek i v sobotu po celý den na Soukenném náměstí v Liberci.

Jedná se již o třetí ročník podzimní kampaně. V roce 2022 byl připraven Den dobrovolnictví v ZOO Liberec, loni si návštěvníci mohli užít prezentaci neziskových organizací i kulturní program na hradu Grabštejn, letos kampaň posviští po tramvajových kolejích. Těšíme se na Vás.

Dobrovolnictví v Libereckém kraji – zkušenosti a zážitky, které jinde nezískáš.